2009 Program

    CYA Later, Alligator Conference Was held on 12th September 2009

at QUT Creative Industries Precinct, Kelvin Grove.

Program:

Time                Duration                Studio & Details

8:00-8:30        30 minutes          Registration & Morning Coffee’s

8:30-9:10        40 minutes          Studio 1:     Conference opening, competition winners announcement ~ Anita
                                                                        Bell 

                                                                        Key Note speech of 20 minutes ~ Jackie French

9:15-10:00      45 minutes          Studio 1:      Master Class ~ Creating Sellable Chapter books to Middle Grade
                                                                       Novels  ~ Jackie French

                                                   Studio 2      Master Class ~ Being both a writer and illustrator ~ Colin
                                                                      Thompson

                                                   Studio 3      Paul Collins – Advanced World Building ( Extended Master Class 3
                                                                      hrs - Session #1 of 3)

10:05 -10:20   15 minutes          Morning Tea

10:25 -11:10    45 minutes         Studio 1:     Master Class ~ Creating Sellable Chapter books to Middle Grade
                                                                      Novels ~ Jackie French

                                                   Studio 2:     Master Class ~ Being both a writer and illustrator ~ Colin
                                                                      Thompson

                                                   Studio 3:     Paul Collins – Advanced World Building ( Extended Master Class 3
                                                                      hrs - Session #2 of 3)

11:15 - 12:00    45 minutes        Studio 1:     Meet CYA success stories and Book launches 2009  ~ Dee White,
                                                                      Kathryn Apel &  Kim Miller. 

12:05 - 12:50    45 minutes        Lunch

12.55 - 14.25    90 minutes        Studio 1: Master Class ~ Constructing a Picture Book ~ Meredith Costain

                                                   Studio 2: Master Class ~ Creating Cartoons ~ Mark Guthrie 

                                                   Studio 3: Paul Collins – Advanced World Building ( Extended Master Class 3 hrs
                                                                  - Session #3 of 3)

14:30 - 15:15    45 minutes       Studio 1: How to get published - regularly! Writing for the Educational Market ~
                                                                 Pamala Rushby

                                                  Studio 2: Show Me The Money (CPA Australia) ~ Brian Tucker 

                                                  Studio 3: Peter Carnavas – Illustrate A Picture Book ( Extended Master Class 3
                                                                 hrs Session #1 of 3)

15:20 - 15:35    15 minutes        Afternoon Tea

15:40 - 17:10    90 minutes        Studio 1:    Master Class ~ Brian Falkner

                                                   Studio 2:    Master Class:  Computer World Of Scifi and Fantasy ~ Patrick J.
                                                                     Jones

                                                   Studio 3:    Peter Carnavas – Illustrate A  Picture Book ( Extended Master Class
                                                                     3 hrs - Session #2 of 3)

17:15 – 18:00     45 minutes      Studio 1:    Writing the breakout YA novel ~ Scott Monk

                                                   Studio 2:    The Small Press Experience – Ford Street Publishing ~Paul Collins,  
                                                                     Kim Miller & Shane Thamm                                                                                                                                                             

                                                   Studio 3:    Peter Carnavas – Illustrate a picture book ( Extended Master Class 3
                                                                     hrs - Session #3 of 3)

18:00            End of Conference 


Note: While every care is taken in confirming this Program, it is subject to change without notice if circumstances beyond our control dictate.


Editor/Agent ~ Pitch/Assessments:


Manuscript assessments/pitches were be taken by Leonie Tyle(Editor - Woolshed Press, Random House), Kristina Schulz (Editor - University of Queensland Press), Paul Collins ( Publisher: Ford Street Publishing), and Jacinta di Mase (Agent - Jacinta di Mase Management). 


Priority for these places was given to those who attend the conference first. 

CYA Later, Alligator!

       © QMSA Holding Pty Limited 2017