Program and Booking

Note: While every care is taken in confirming this Program, it is subject to change without notice if circumstances beyond our control dictate.

Price: 

Adult: $250 inc GST

Adult with concession: $ 210 inc GST

Hatchling (8 - 18 years old) : $ 177 inc GST 

Held at: TAFE Queensland Brisbane - South Bank Campus, 66 Ernest Street, South Brisbane.

Time: 8:00am - 5:30pm

Parking is $16.50 including GST for the Saturday only.

Please note that here are a few changes in the booking process this year.

I. You book and pay with Paypal.

2. Then you go and select your sessions, only after you have a conference number emailed to you.

3. You can change the booking selections yourself up to 2 weeks before (until 17th June) you can make changes. After that, this function will close for editing. 

4. CYA Confrence invoices will arrive a few days after your booking.


Program: 

Time           Duration             Studio & Workshop/Masterclass/Presenter

Studio 1 

7:45 am   15 min       Registration & Morning Coffee

8:00 am   50 min       Conference Opening, Indigenous Acknowledgment, Competition Winners

8:50 am   40 min       Success Stories

9:30 am   45 min       Jacqueline Harvey ~ In conversation with Jacqueline - Ask me anything! Jacqueline Harvey puts it all on the table. How she celebrated selling her millionth book recently. This is an interactive session where Jacqueline will take any questions off the floor. 

10:20 am   45 min       Pamela Rushby ~ Education VS Trade? Which one should you aim for? Explore these two diverse publishing routes, and how they can have a symbiont relationship for the creators. 

11:05         15 min      Morning Tea

11:20       90 min       Jacqueline Harvey ~ Master Class: Junior and Middle Grade Fiction: How and why I write for children in the ‘golden ages’ of reading and how you can too.

  • Why write for this age group?
  • The enduring appeal of middle grade
  • Ideas that work and where do they come from?
  • Creating memorable characters
  • Perfect plots
  • Knowing your market
  • The importance of covers and illustrations
  • Building a Brand 

12:50       45 min      Lunch

13:35       90 min       Jacqueline Harvey ~ Master Class Continued

 15:15     15 min       Afternoon Tea

15:30       45 min       Natalie Hatch ~ The Adolescent Brain ~ What drives adolescence and how to incorporate this into your writing.

16:15       60 Min       Publishers Panel ~ The real process behind the editor looking at your submission. ~ Editors talk about how they look at your work on submission and what goes through their heads, the time it takes for deliberation etc. before you receive the dreaded rejection letter or the golden ticket.Close of Conference. All attend as conference registration number wins a prize.

17:15        15 Min    Close of Conference. All attend as conference registration number wins a prize. 


Studio 2

11:05       90 min       Julia Ferracane ~  Marketing for the creative mind ~ Explore strategies on creating a genuine voice on our social media and branding as an author, and enjoying engaging with your audience.

12:50       45 min      Lunch

13:35       90 min       Shaun Tan ~ Stripping It back to bare bones with Shaun Tann ~ Shaun Tan explores the general philosophical approach to story-telling, the importance of editing and leaving out as much as you put in. Explaining the process from conception to final book completion in a nutshell, and how changes over the years with technology have had their advantages and disadvantages. By interaction with the class, Shaun will explore the problems participants are grappling with, from creative to publishing issues, and sharing what he can about his own positive and negative experiences. It is recommended that anyone attending his class please check out Shaun’s website first - shauntan.net - especially FAQ, so that subsequent questions can be more particular. (This is via a SKYPE LINK - not an onsite presenter.) 

 15:15     15 min       Afternoon Tea

15:30       45 min       Nadine Bates ~  Alternative places and Interactive Books ~ How to get your stories into alternate places - not just traditional publishers.

Everyone return to Studio 1 for Publishers Panel and Close of Conference

 

Studio 3

11:05       90 min    Phil Kettle ~Write a story that kids chose to pick up and read by choice ~ Phil Kettle helps create the bare bones of an exciting concept for a story with you that kids will want topics up and read - by choice.

12:50       45 min      Lunch

13:35       45 min     Michelle Worthington ~ Creating dynamic and vibrant picture books. Share Michelle’s extensive knowledge about the basic principles behind writing for children, as well as understanding picture book publishing guidelines. Picture books are a unique and complex genre and writing a story that will not only appeal to children, but also the publishers, is a refined art.  

14:25     45 min    Jake Harris ~ Basic crash course to writing in the electronic games industry. Jake will give you the 101 to writing for the gaming industry, what is required, and how you go about actually doing this in real life. The basics of what the job of a Narrative Designer (games writer) is. How to plan acts for characters. Telling the story, and experience of the characters. Collaboration with your design team, implementing how your story works into the whole games environment, editing to fit into schedules and fill holes in the game, being the designer of the players’ overall experience.

15:15     15 min       Afternoon Tea

Everyone return to Studio 1 or 2 for next session 



       © QMSA Holding Pty Limited 2017